DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  17 18 19 [20] 21 22 23   naprej »  zadnja »
Natisni

Srečanje ruskih prikoličarjev v Radoslavcih

Srečanje ruskih prikoličarjev v Radoslavcih
V Radoslavcih je bilo 4. srečanje Ruskih prikoličarjev. Posebno srečanje na katerem se je zbralo 23 voznikov posebnih vozil, katere radi imenujejo Ruski prikoličarji. Robustni motorji z bočno prikolico so zanimivi po tem, saj prihajajo iz Ukrajine, kjer je tovarna v kateri izdelujejo še danes ta vozila.

Motorji imajo zanimivo zgodovino saj so po končani drugi svetovni vojni tovarno iz porušene Nemčije preselili v Ukrajino in začeli izdelovati motorje po kopiji BMW-jev. Ti prikoličarji so se in se izdelujejo za neprehodne pokrajine in za vse terene. Še danes so pomebna prevozna sredstva za neštete dejavnosti. Uporabljali so jih v vojski in policiji največ pa preprosti ljudje. Ravno robustnost je njihova posebnost. Za vse tiste, ki se čudijo in sprašujejo kako je z rezervnimi deli, pa lahko damo odgovor, da se vsak kos najde in to za primerno ceno.

Tokrat je bil na srečanju tudi čisto nov motor a velike razlike ni. Najstarejši je bil iz leta 1950. Zanimivo je opazovati tudi voznike in sovoznike, kateri z veliko ljubezni skrbijo za svoja vozila in z njimi privabijo veliko radovednih oči.

Tokrat se je pojavila med lepotci tudi znana estradna umetnica Nuša Derenda. Sicer ni voznica katerega izmed motorjev je pa pokazala veliko zanimanja in se z veseljem poslikala z udeleženci. Za udelžence tega srečanja je bila ta gostja veliko presenečenje.

Štart in zaključek je bil Pri Mali Nedelji v hotelu Grozd, vožnja pa je potekala po okoliških krajih. Pesem klopotcev so tokrat zamenjali hrumeči glasovi RUSOV. Lep nedeljski dan z veliko zabavnih iger ob hladni pijači in izjemni organizaciji.

Sprejeta je bila odločitev da se naslednje peto srečanje organizira na Jeruzalemu.

Galerija slik
Natisni

Zasebna muzejska zbirka

Zasebna muzejska zbirkaPri cerkvi na Svetinjah živi družina Kokot.Dragan je pričel pred leti zbirati vojaške, policijske in gasilske predmete. Nastala je edinstvena zbirka katera je na ogled tudi obiskovalcem Prlekije.

8.septembra je dan odprtih vrat zato že sedaj posredujejo vabilo. Vsem tistim ki bi si želeli ogledati to posebno zbirko pa so na voljo preko telefona 031 309 953 ali eklektronske pošte nastja.kokot@siol.net

Galerija slik
Natisni

S starimi mopedi na otok Pag

S starimi mopedi na otok PagV Bukovcih,občina Markovci že dve leti hromimo in kadimo s starodobnimi vozili. Toliko časa namreč obstaja društvo oz. Klub ljubiteljev starih vozil Moped. V društvu, ki nas šteje okrog 40 članov in imamo v posesti okrog starodobnih 90 vozil pa ne strmimo samo k ohranjanju in obnavljanju kulturne in tehnične dediščine, ampak se poskušamo tudi kdaj pa kdaj postaviti v čase iz katerih so naša vozila.

Iz takšnega izziva po okušanju starih časov je nastal projekt, ki sem ga poimenoval MoPag. Že iz naslova je mogoče razbrati, da smo se peljali s starimi mopedi na otok Pag na Hrvaškem. Med 25 udeleženci projekta je bilo 5 žensk. Ena izmed njih je pot prepeljala s najstarejšim vozilom letnik 1959. Med vozniki so bili tu člani društva Johann Janez Puch Ljutomer. Na projekt smo se pripravljali leto dni, tako psihično, kakor tudi tehnično s našimi vozili. Štartali smo v nočnih urah v Bukovcih in se peljali v Maribor od koder smo pot nadaljevali čez Ptuj proti mejnemu prehodu Gruškovje. Čeprav so bile to jutranje ure, so oči mnogih, ki so nas opazili vzbujale negotovost, saj tako ne bomo uspeli. Pot mimo Zagreba in nato čez Karlovac je bila krajša, kot smo predvidevali. Mogoče tudi zaradi našega olimpijskega mota, ki smo si ga zadali: »Ni pomembno, kdo bo prvi. Pomembno je, da sploh pridemo na cilj.« Adrenalinska vožnja s povprečno hitrostjo 40-45 km na uro do Žute Lokve in nato Senja nam je poplačala ves trud, saj smo že vedeli, da bomo načrtovano vožnjo izpeljali do konca. Opisati vožnjo po Jadranski magistrali do Prizme in nato s trajektom na otok Pag se ne da, saj je bila polna občudovanja in zavidanja s strani mimoidočih. Čeprav smo se ustavljali na vsako polno uro, je 15 ur minilo, kot bi trenil. Tako smo v popoldanskih urah že slavili naš edinstven dosežek. Naš cilj je bil dosežen po več kot 400 km na Mariborski noči pred nekaj tisoč obiskovalci, ki se je odvijala v mestu Novalja, ko so nam vsi povprek čestitali za naš pogum in voljo. Razstava naših starodobnikov je bila prava paša za oči in misli, da še zmorejo takšen podvig. Pa naj še kdo reče, da je pot na morje v teh kriznih časih draga. Mi lahko z zagotovostjo to zanikamo, saj je posameznika pot stala okrog 10 litrov bencina.

V želji da se nam te emocije ponovijo in čas upočasni, že razmišljamo o novih, še večjih in daljših podvigih naslednje leto.

Silvo Mlinarič

Galerija slik
Natisni

20 let društva Johann Janez Puch

20 let društva Johann Janez PuchDruštvo Johann Janez Puch letos praznuje svojo 20-letnico obstoja. Pobudo za registracijo društva je 31. julija 1992 podal Ludvik Bratuša, ki je bil tudi predsednik društva. Društvo je danes eno večjih tovrstnih, saj šteje 315 članov iz vse Slovenije.

V nedeljo, 5. avgusta, smo na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditev Občina Ljutomer praznuje, postavili na ogled svoje "oldtimerje", ob tem pa je spregovoril tudi predsednik društva Milan Belec. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je ob tem klubu izročila tudi darilo, zahvalila pa se nam je tudi na svoji spletni strani.

Člani so se nato s svojimi jeklenimi konjički zapeljali po Prlekiji.

Gakerija slik

V medijih:
Prlekija-on.net
Pomurec.com
Natisni

Srečanje nekdanjih dirkačev

 Eden od najboljših dirkašev vseh časov je tudi naš častni član JJ PUCH Ljutomer Edi Berden. Prireditev katero so organizirali v Murski Soboti je lepa zahvala vsem tekmovalcem in organizatorjem.

Več o tem tukaj.
« prva  « nazaj  17 18 19 [20] 21 22 23   naprej »  zadnja »

» Iz galerije


10 let je 100 in več v Juršincih

» Statistika

Obiskovalcev: 257502