DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  18 19 20 [21] 22 23 24   naprej »  zadnja »
Natisni

Vabilo

 Vabilo
Natisni

Srečanje oldtimerjev v Ljutomeru

Srečanje oldtimerjev v LjutomeruZanimiv dan ko smo se zbrali da proslavimo  vstop Hrvaške v Evropo. Ljutomer je tokrat gostil prijatelje kateri so prišli iz Zaboka in Čakovca. Prestopili smo mejo na Gibini. Na glavnem trgu v Ljutomeru ob stisku rok in spontanem veselem duženju. Zaključek na hipodromu.

Galerija slik
Natisni

Na obisku učenci s svojimi mentorji iz petih držav

Na obisku učenci  s svojimi mentorji iz petih držav27. maja 2013 so prišli na obisk učenci s svojimi mentorji iz petih držav.

Osnovna šola iz Veržeja je organizator letošnjega srečanja učencev iz petih držav.
Poljska,Romunija.Turčija,Grčija in Italija so države iz katerih so prišli učenci in njihovi mentorji.
Seveda so se jim pridružili tudi učenci iz Veržeja.

Puhovci smo jih sprejeli v našem muzeju in jim pokazali nekaj naših eksponatov ki se nahajajo v muzeju
najbolj zanimiva jim je bila miza ob kateri je večkrat sedel Janez Puch. Z zanimanjem pa so poslušali predstavitev
dela društva,še bolj pa jih je prevzela predstavitev dela Janeza Puha

Vožnja s katero smo jih nagradili pa je bila nekaj posebnega. Večina je imela prvič priložnost peljati se z oldtimer
vozilom. Fički,Ford in prikoličarji so jih prevzeli. Doživetje katerega bodo odnesli domov in posnetki jih bodo spominjali
na Ljutomer in Puhovce.

Mentorji iz vsake države pa so prejeli zbornik društva.

Galerija slik
Natisni

Deseti blagoslov na Jeruzalemu

Deseti blagoslov na Jeruzalemu
Deseto srečanje v lepem vremenu, je na Jeruzalem privabilo okrog 100 različnih voznikov, med katerimi je bilo največ motoristov. Maševal je pater Andrej Lampret, ki že več let prihaja na Jeruzalem in s svojo pridigo navduši udeležence.

Prošnje, ki so namenjene vsem voznikom, da bi jih na njihovih poteh spremljala sreča in da bi se varno pripeljali do krajev kam so namenjeni. Vsakokrat ko se vsedemo ali v avto ali na kakršno koli drugo vozilo smo v smrtni nevarnosti.

Užitke katere nam nudi vožnja z vozili lahko v trenutku prekine nesreča in od tega trenutka naprej je samo sreča tista, ki nas obvaruje.

Po blagoslovu so vozniki prejeli nalepke, katere si nalepijo na vozila, veliko je takšnih, ki imajo vseh deset nalepk. Po kratki vožnji pa se kolona zaustavijo v Železnih Dverih na domačiji Belec, kjer se okrepčajo s tradicionalno kislo juho in postržjačami. Ob kakšnem kozarčku pa se prijatelji spominjajo lepih trenutkov in si zaželijo varne vožnje celo leto.

Lep dogodek kateri je posvečen tudi prazniku, ki obeležuje dan upora proti sovražiku.

Galerija slik
Natisni

Otvoritvena vožnja

Otvoritvena vožnjaOtvoritvena vožnja nas je tokrat vodila v sosednjo Avstrijo.Prestopili smo reko Muro v Gornji Radgoni in na prvem krožišču zavili proti vinorodnemu področju Klöh,nadaljevali skoraj ob meji proti vasici Sant Ana. Zanimiva strodavna naselbina na najvišjem vrhu vulkanskega območja. Posebna je njihova steklena vinoteka s katere je prelep pogled na del Avstrije in večji del goričkega. Lepo urejene vinske gorice katere pa imajo nekoliko drugačno vzgojo kot pri nas.

Nadaljevanje do muzeja g.Josefa Legensteina,pred 10 leti je v opuščenih hlevih pričel z urejanjem muzeja v katerem se nahaja skoraj celotna zbirka Puhovih vozil in zelo veliko drugih posebnih primerkov. Povedal nam je da je ta njegov hobi star  več kot 35 let in vse primerke vozil je kupil.Dandanes je skoraj nemogoče najti podobna
vozila saj jih na trgu ni,tisti ki pa jih imajo jih ne prodajajo če pa že pa so tako visoke cene da je skoraj nemogoče to kupiti. Vspomin smo g.Josefu podarili naš zbornik in eno štartno tablico. Nadaljevali smo po poteh med lepo urejenimi domačijami in opazovali kako urejena so dvorišča,ceste in vse ostalao.

Ustavili smo se v Bairisch Köldorfu ob največjem gasilskem vozilu na svetu. Leta 2002 je domačim gasilcem mlad arhitekt ponudil načrt za gasilski dom nenavadnih oblik. Zgraba iz opeka je narejena v obliki gasilskega vozila katero je dolgo 28 metrov. Z leve strani so tri garaže spredaj pa je komandna soba. Luči,brisalci,smerokazi sirena in
vse ostalo deluje enako kot pri pravem vozilu. Posebno zanimiv je gasilec na lestvi katera se dvigne nekaj metrov in škropi na okrog. Ta avto na leto obišče več kot 40 000 obiskovalcev.V omnejenjeni vasici je zelo veliko posebnosti,nenavaden poslikan vrtec,pošta katera je v obliki poštnega nabiralnika.

Povzpeli smo se na hrib nad vasjo in se utavili pri družini Satzer. Večina udeležencev se ni mogla načuditi bogato obloženim krožnikom z njihovimi dobrotami.Malo je bilo junakov ki so lahko pojedli vse kar so nam postregli.Tudi nekaj kapljic zelo dobrega vina smo si privoščili. Nadaljevali smo z igrami katere so privabile nasmeh na lica in prijateljska zbadanja so nas vse razveselila. Dobili smo zmagovlace in jim za zmage čestitali.

Počasi smo svoje jeklene konjičke obrnili v smer Ljutomera in se odpravili na pot proti domu. Seveda smo se morali spotoma še kar nekajkrta ustaviti in se naužiti lepot. Vsem skupaj je bilo to popotovanje lep poseben in zanimiv dogodek. Kar nekaj jih je bilo ki so spraševali kam pa gremo drugič, a to naj ostane skrivnost......

Galerija slik
« prva  « nazaj  18 19 20 [21] 22 23 24   naprej »  zadnja »

» Iz galerije


22. Puchovo srečanje in 17. memorialno srečanje Dr. Ludvika Bratuša

» Statistika

Obiskovalcev: 352097