DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  22 23 24 [25] 26 27  naprej »  zadnja »
Natisni

19. občni zbor

19. občni zbor4.februarja je društvo JJ PUCH Ljutomer pripravilo 19 občni zbor. Tokrat se se člani,sorodniki in gosti zbrali v Banovcih. Pregledano je bilo delo v letu 2011 in vsi so se strinjali da je bilo narejenega veliko.

v Letu 2012 pa je pred člani društva pomemben mejnik. Dvajset let delovanja je trenutek na katerega se je treba dobro pripraviti ne samo slavnostna prireditev katera bo meseca avgusta tudi vsi dogodki kateri so povezani z tem bodo uspeli ob pomoči vseh članov društva. Izdati zbornik v katerem bo zajeto dvajsetletno delo bo lažje saj ima društvo zelo kvalitetni pregled kateri je zbran v več knjigah. Med najpomembnejše naloge pa spada zbiranje gradiva o članih društva tako osebni podatki s fotografijami kot o vozilih katere imajo člani. To delo mora opraviti vsak posameznik in dostaviti željeno gradivo do konca meseca marca. Na občni zbor so prišli mnogi prijatelji iz sosednjih društev in iz Hrvaške.

Prišlo je do nekaj sprememb v upravi društva,tako je dosedanjega predsednika Mirana Preiniga zamenjal podpredsednik Milan Belec na mesto podpredsenika pa je bil imenovan Franc Makoter. Seveda je to začasno saj bodo na naslednjem občnem zboru volitve.

Prijetni družabni dogodek ob glasbi veselem rajanju in druženju s prijatelji.
Tokratni dogodek so pomagali uspešno izpeljati številni sponzorji katerim je bila izrečena zahvala.

Galerija slik
Natisni

19. mednarodno prleško srečanje

19. mednarodno prleško srečanjeDruštvo Janeza Puha iz Ljutomera je v nedeljo, 7.8.2011 organiziralo že 19. tradicionalno mednarodno prleško srečanje ljubiteljev starih vozil. Start srečanja je bil pred hotelom Jeruzalem v Ljutomeru. Pot nas je vodila do Odranec, kjer smo si ogledali zanimivo cerkev  Sv. trojice, za katero je načrte izdelal Plečnikov  asistent.  Na prireditvenem prostoru Občine Odranci so nam domačini skupaj z županom priredili prijazen sprejem , nas pogostili in obdarovali z domačimi dobrotami.  Na prireditvenem prostoru smo izvedli tudi tri družabne igre in podelili pokale in priznanja.  Za dodatno veselo razpoloženje je poskrbel zanimiv gost, ki je s svojimi čarovnijami, petjem, igranjem na orglice, risanjem itd. navdušil otroke in odrasle.  Zanimiva je bila vožnja s Tinekovim brodom.  Mnogi so se peljali prvič. Vsi udeleženci so uživali ob neokrnjeni naravi in prijaznosti voznika broda.
Srečanje smo zaključili v gostilni Marinka na Veščici.

Galerija slik
Natisni

14.PUCH SREČANJE IN 9.MEMORIAL.DR.LUDVIK BRATUŠA 9.7.2011

14.PUCH SREČANJE IN 9.MEMORIAL.DR.LUDVIK BRATUŠA 9.7.2011Prelep sončen dan nas je pričakal na jutranjem zbiranju na HIPODROMU v Ljutomeru,kjer smo po prijavah (95 udeležencev), vsak je dobil pokal in startno tablico in zajtrku pričeli priprave  na start.Pot nas je peljala skozi Žerovince v sv.Tomaž,kjer je bila Sv. maša v spomin dr.Ludvik Bratuša.Po maši nas je pozdravil župan SV.TOMAŽA g.CVETKO Mirko,sledila je pogostitev družine  Albina Bratuša(brata pokojnega Ludvika),tako kot na vseh srečanjih do sedaj.Duštvo kmečkih gospodinj je napeklo skoraj 30 pogač ,in turistično društvo je postreglo z pijačo.Podelili smo vsem,ki so nam pomagali v Tomažu še pokale in zahvale,naredili skupinsko sliko in nadaljevali vožnjo v PUCH-muzej v Sakušak.Ogled muzeja in oddih v senci brajd sta v vročem dnevu prišla še kako prav.Sledila je vožnja do BIOTERM-Mala Nedelja,kjer je bilo odlično in obilno kosilo.Zahvala  dir. BIOTERM g.Blagovič Miranu za ,da smo se lahko zapeljali v kopališče z vsemi starodobniki in jih postavili na ogled kopalcem  sredi kopališča,kjer smo zaključili druženje.

Miran Preinig

Galerija slik
Natisni

Rusi zavzeli Srbijo

Rusi zavzeli SrbijoČlani društva JJ PUCH iz Ljutomera so bili na tridnevnem srečanju motoristov kluba "ERE" iz Užic v Srbiji
Mesti Ljutomer in Užice sta pobrateni,pobratenje  traja od sredine 60 tih let prejšnjega stoletja. Na srečanju v Ljutomeru je bil leta 2010 župan Užic, takrat smo mu obljubili da bomo prišli na njihovo srečanje. Mesto Užic( Titovo Užice) kot se je imenovalo do leta 1995 je pomembno središče,z bogato zgodovino in prepreženo z burnimi dogodki v drugi svetovni vojni.
 
Za prevoz je poskrbel Franc Makoter katerega je spremljala Minka Makoter z motorjem IŽ,Miro Zmazek z motorjem URAL, Milan in Frančka Belec z DNEPROM. Jože in Ljubica Klobasa sta se peljala z motorjem Kavasaki in Darko Nedeljko in Danica Vnuk z BMW. Vozniki in sopotniki smo doživeli nepozaben sprejem v Užicah. Tri dni smo imeli priložnost spoznati tudi del njihove kulture. Le stežka se lahko primerjamo z njihovo gostoljubnostjo.Na ulicah so nas ustavljali domačini,vabili v svoje domove in nam pripovedovali zgodbe iz časov ko so bili obiski in srečanja pogostejši. "Dali vaš Miro Steržaj još uvjek tako ljepo pljeva?" Nas je vprašalo kar nekaj  domačinov. Starejša generacija je doživela ta nepozabna srečanja in ti ne bodo pozabili lepih doživetij v našem Ljutomeru. Mladi so nas spraševali kakšno je življenje pri nas,ob tem pa se čudili našemu znanju jezika.Srbsko Hvaški jezik je bil nekoč obvezni predmet,vojaki pa smo se ga še bolj naučili med tovariši vojaki.Večina nas je služila vojni rok daleč od doma mestih Srbije,Bosne,Črne Gore in Makedomije.
Mladi kateri pa sedaj hodijo v šole pa se bodo pogovarjali Angleško ali Nemško, ne pa v jeziku katerega nas je razumela večina starejše generacije.
Obiskali smo tudi gasilsko brigado mesta Užice nekaj njihovih članov je bila pred tednom v Ljutomeru na obletnici gasilskega društva. Bilo je pravo presenečenje in zelo težko smo odšli od njih.
 Sprejel nas je domačin kateri ima v svojih skladiščih veliko različnega vojaškega materijala. Pri njem se najde vse od tanka,avijona do motorja.Imeli smo priložnost sedeti na motorju MOTO GUCI -Falcone 500 na njegovem števcu je samo 67 prevoženih kilometrov in je leto proizvodnje 1972. Povedal nam je da je prodal več tisoč različnih vozil saj je po razpadu Juge JLA dala koncesijo desetim prodajalcem ki tržijo peto najmočnejšo vojaško silo.
Ljudje slovijo po gostoljubnosti,tudi njim je recesija in razpad države prinesel več slabega kod dobrega. Ostajajo zvesti svojim običajem zato je skoraj nemogoče oditi in se posloviti.
Ko smo se vračali smo se srečali še z oldtimerji Srbije v mestu Valjevo. Prvič videli kar nekaj posebnih vozil s katerimi so potovali proti morju.
Naslednje leto bo naše društvo pričelo s pripravami na 2o obletnico delovanja morda je iziv da se v mesto Užice med dobre prijatelje odpravimo z vlakom(kot nekoč). Tokrat smo spoznali ljudi kateri bi nam z veseljem pomagali in nas sprejeli.
 
Milan Belec

Galerija slik
Natisni

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011Ljutomerski Puhovci smo bili povabljeni na srečanje katero je potekalo po Hrvaškem Zagorju.Organizator izjemnega srečanja je bila tovarna stekla "vetropack" iz Straže.Organizacijo srečanje pa je vodilo prijateljsko društvo iz Zaboka.
Tokrat smo si ogledali proizvodnjo stekla.Delovni proces poteka v zelo bučnem okolju,poleg ropota pa je tudi zelo velika vročina saj steklo katero prihaja iz talilne peči dosega temparaturo 1580 stopinj. Strogo so nas opozorili da se ne smemo dotikati steklenic saj navidez hladne so še vedno vroče in bi bile opekline neizbežne.
Bili smo presenečeni nad velikostjo tovarne tudi skladiščni prostor katerega so pred kratkim zgradili je breskončen in se večji del razteza na Slovenskem ozemlju.
Po ogledu smo prekrižarili del Zagorja obiskali tudi Kumrovec in še veliko drugih prelepih destinacij.
Nepozabno srečanje je potekalo ob neposrednji meji Hrvaške in Slovenije.Todi tokrat smo spoznali da so ljudje izjemni, veliko dobre volje,prijateljski stiski rok,veliko zanimivosti in tudi dobre vinske kapljice ni manjkalo.
 
Vetropack Hrvatska
Vetropack Straža d.d. je član Vetropack skupine  od 1996. leta Tovarna se nahaja   Humu ob Sotli na meji Hrvatske in Slovenije. Usmerjena je na oskrbo Hrvaškega tržišča, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in ostalih držav južnega dela Evrope.Koncern je vodilni na področju Evrope,tovarne so v Švici,Avstriji,Češki,SlovaškiHrvaški in Ukrajini. V celotnem  sistemu je zaposlnih preko 3000 delavcev.

Steklo se zaradi svojih izvrstnih lastnosti, uspešno uveljavilo kod embalažni materijal na področju pijač in prehrane, farmacije ter proizvodnje parfumov. V higijenski čistem in v varnem steklenem plašču ostane kvaliteta proizvoda nespremenjena,dolgo zadrži vse lastnosti okusa in arome.Steklo neprepustno,transparentno, komunicira saj prenaša preko videza kvaliteto potrošniku.Steklo je edino apsolutno in nezamenljivo.Je tudi ekonomično.

Steklo ima to lastnost da se lahko reciklira 100% in to neštetokrat in ob tem ne izgubi prvotnih lastnosti.

Galerija slik
« prva  « nazaj  22 23 24 [25] 26 27  naprej »  zadnja »

» Iz galerije


Mednarodna revija starodobnikov

» Statistika

Obiskovalcev: 320999