DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  23 24 25 [26] 27  naprej »  zadnja »
Natisni

14.PUCH SREČANJE IN 9.MEMORIAL.DR.LUDVIK BRATUŠA 9.7.2011

14.PUCH SREČANJE IN 9.MEMORIAL.DR.LUDVIK BRATUŠA 9.7.2011Prelep sončen dan nas je pričakal na jutranjem zbiranju na HIPODROMU v Ljutomeru,kjer smo po prijavah (95 udeležencev), vsak je dobil pokal in startno tablico in zajtrku pričeli priprave  na start.Pot nas je peljala skozi Žerovince v sv.Tomaž,kjer je bila Sv. maša v spomin dr.Ludvik Bratuša.Po maši nas je pozdravil župan SV.TOMAŽA g.CVETKO Mirko,sledila je pogostitev družine  Albina Bratuša(brata pokojnega Ludvika),tako kot na vseh srečanjih do sedaj.Duštvo kmečkih gospodinj je napeklo skoraj 30 pogač ,in turistično društvo je postreglo z pijačo.Podelili smo vsem,ki so nam pomagali v Tomažu še pokale in zahvale,naredili skupinsko sliko in nadaljevali vožnjo v PUCH-muzej v Sakušak.Ogled muzeja in oddih v senci brajd sta v vročem dnevu prišla še kako prav.Sledila je vožnja do BIOTERM-Mala Nedelja,kjer je bilo odlično in obilno kosilo.Zahvala  dir. BIOTERM g.Blagovič Miranu za ,da smo se lahko zapeljali v kopališče z vsemi starodobniki in jih postavili na ogled kopalcem  sredi kopališča,kjer smo zaključili druženje.

Miran Preinig

Galerija slik
Natisni

Rusi zavzeli Srbijo

Rusi zavzeli SrbijoČlani društva JJ PUCH iz Ljutomera so bili na tridnevnem srečanju motoristov kluba "ERE" iz Užic v Srbiji
Mesti Ljutomer in Užice sta pobrateni,pobratenje  traja od sredine 60 tih let prejšnjega stoletja. Na srečanju v Ljutomeru je bil leta 2010 župan Užic, takrat smo mu obljubili da bomo prišli na njihovo srečanje. Mesto Užic( Titovo Užice) kot se je imenovalo do leta 1995 je pomembno središče,z bogato zgodovino in prepreženo z burnimi dogodki v drugi svetovni vojni.
 
Za prevoz je poskrbel Franc Makoter katerega je spremljala Minka Makoter z motorjem IŽ,Miro Zmazek z motorjem URAL, Milan in Frančka Belec z DNEPROM. Jože in Ljubica Klobasa sta se peljala z motorjem Kavasaki in Darko Nedeljko in Danica Vnuk z BMW. Vozniki in sopotniki smo doživeli nepozaben sprejem v Užicah. Tri dni smo imeli priložnost spoznati tudi del njihove kulture. Le stežka se lahko primerjamo z njihovo gostoljubnostjo.Na ulicah so nas ustavljali domačini,vabili v svoje domove in nam pripovedovali zgodbe iz časov ko so bili obiski in srečanja pogostejši. "Dali vaš Miro Steržaj još uvjek tako ljepo pljeva?" Nas je vprašalo kar nekaj  domačinov. Starejša generacija je doživela ta nepozabna srečanja in ti ne bodo pozabili lepih doživetij v našem Ljutomeru. Mladi so nas spraševali kakšno je življenje pri nas,ob tem pa se čudili našemu znanju jezika.Srbsko Hvaški jezik je bil nekoč obvezni predmet,vojaki pa smo se ga še bolj naučili med tovariši vojaki.Večina nas je služila vojni rok daleč od doma mestih Srbije,Bosne,Črne Gore in Makedomije.
Mladi kateri pa sedaj hodijo v šole pa se bodo pogovarjali Angleško ali Nemško, ne pa v jeziku katerega nas je razumela večina starejše generacije.
Obiskali smo tudi gasilsko brigado mesta Užice nekaj njihovih članov je bila pred tednom v Ljutomeru na obletnici gasilskega društva. Bilo je pravo presenečenje in zelo težko smo odšli od njih.
 Sprejel nas je domačin kateri ima v svojih skladiščih veliko različnega vojaškega materijala. Pri njem se najde vse od tanka,avijona do motorja.Imeli smo priložnost sedeti na motorju MOTO GUCI -Falcone 500 na njegovem števcu je samo 67 prevoženih kilometrov in je leto proizvodnje 1972. Povedal nam je da je prodal več tisoč različnih vozil saj je po razpadu Juge JLA dala koncesijo desetim prodajalcem ki tržijo peto najmočnejšo vojaško silo.
Ljudje slovijo po gostoljubnosti,tudi njim je recesija in razpad države prinesel več slabega kod dobrega. Ostajajo zvesti svojim običajem zato je skoraj nemogoče oditi in se posloviti.
Ko smo se vračali smo se srečali še z oldtimerji Srbije v mestu Valjevo. Prvič videli kar nekaj posebnih vozil s katerimi so potovali proti morju.
Naslednje leto bo naše društvo pričelo s pripravami na 2o obletnico delovanja morda je iziv da se v mesto Užice med dobre prijatelje odpravimo z vlakom(kot nekoč). Tokrat smo spoznali ljudi kateri bi nam z veseljem pomagali in nas sprejeli.
 
Milan Belec

Galerija slik
Natisni

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011Ljutomerski Puhovci smo bili povabljeni na srečanje katero je potekalo po Hrvaškem Zagorju.Organizator izjemnega srečanja je bila tovarna stekla "vetropack" iz Straže.Organizacijo srečanje pa je vodilo prijateljsko društvo iz Zaboka.
Tokrat smo si ogledali proizvodnjo stekla.Delovni proces poteka v zelo bučnem okolju,poleg ropota pa je tudi zelo velika vročina saj steklo katero prihaja iz talilne peči dosega temparaturo 1580 stopinj. Strogo so nas opozorili da se ne smemo dotikati steklenic saj navidez hladne so še vedno vroče in bi bile opekline neizbežne.
Bili smo presenečeni nad velikostjo tovarne tudi skladiščni prostor katerega so pred kratkim zgradili je breskončen in se večji del razteza na Slovenskem ozemlju.
Po ogledu smo prekrižarili del Zagorja obiskali tudi Kumrovec in še veliko drugih prelepih destinacij.
Nepozabno srečanje je potekalo ob neposrednji meji Hrvaške in Slovenije.Todi tokrat smo spoznali da so ljudje izjemni, veliko dobre volje,prijateljski stiski rok,veliko zanimivosti in tudi dobre vinske kapljice ni manjkalo.
 
Vetropack Hrvatska
Vetropack Straža d.d. je član Vetropack skupine  od 1996. leta Tovarna se nahaja   Humu ob Sotli na meji Hrvatske in Slovenije. Usmerjena je na oskrbo Hrvaškega tržišča, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in ostalih držav južnega dela Evrope.Koncern je vodilni na področju Evrope,tovarne so v Švici,Avstriji,Češki,SlovaškiHrvaški in Ukrajini. V celotnem  sistemu je zaposlnih preko 3000 delavcev.

Steklo se zaradi svojih izvrstnih lastnosti, uspešno uveljavilo kod embalažni materijal na področju pijač in prehrane, farmacije ter proizvodnje parfumov. V higijenski čistem in v varnem steklenem plašču ostane kvaliteta proizvoda nespremenjena,dolgo zadrži vse lastnosti okusa in arome.Steklo neprepustno,transparentno, komunicira saj prenaša preko videza kvaliteto potrošniku.Steklo je edino apsolutno in nezamenljivo.Je tudi ekonomično.

Steklo ima to lastnost da se lahko reciklira 100% in to neštetokrat in ob tem ne izgubi prvotnih lastnosti.

Galerija slik
Natisni

Samobor 2011

Samobor 2011Opet zajedno" je slogan s katerim se pozdravijo prijatelji motoristi v Samoboru.Povabljeni motoristi smo se zbrali v tovarni CHROMOS kjer je bil obilen zajtrk. Skupni posnetek in štart in vožnja po mesto Samobor. Po ozkih cestah Samoborskega Prigorja na katerih je bilo potrebno veliko spretnosti. Jastrebarka klet Mladina degutacija vrhunskih vin. Izvir Svetojanske Toplice kraj znan že tisočletja. V vodi so se kopali moški katerim je pošla moška moč. Izvir z 22 stopinjami ki prihajajo iz več tisoč metrov globine. Zraven pa izvir ledeno mrzle Jane. Od tukaj je napeljan vod do nove polnilnice naravne vode JANA. Nadaljevanje preko Jaske postanek v gozdu. Zaključek na mestu kjer smo se zbrali. Prelep dan veliko časa za druženje in najboljši gostitelji.Čestitke vsem spoznali smo veliko, novega sigurno se vrnemo.

Foto iz zapis Milan Belec

Galerija slik
Natisni

Rally Zabok 2011

Rally Zabok 2011Največji oldtimer Rally na Hrvaškem je bil od 28. do 30. maja 2011

Ljutomerski Puhovci smo bili na tem velikem srečanju udeleženi s štirimi vozili Franc  in Minka Makoter s prikoličerjem IŽ,Janko Kaučič je bil edini z Puhom 250,Janko in Majda Viher z Javo 350 prikoličar in Milan Fračka Belec z BMW R650
Zgodnje jutro je prineslo nevihto in dež je dodobra namočil večino voznikov.

Štart v Zaboku je bil prvič v nevihtnem metežu,župnik Pepek je blagoslovil voznike in povedal da bo prenehalo deževati. Vse do Knina je dež namakal in le redki so bili dokaj suhi,dežju pa se je pridružilo tudi zelo mrzlo vreme. Na postankih si je vsak najprel ogrel roke in poskušal poiskati kakšen kos toplega oblačila. V Kninu je bil prijazen sprejem in tudi sonce se je prikazalo. V večernih urah smo prispeli do mesta Primošten.Zelo lepo obmorsko mesto sprejem Župana in množice domačinov. Nedeljsko sončno jutro je prineslo več dobre volje vožnja ta dan je bila veliko bolj priejtna. Kopanje in sončenje nekatere je sonce tudi opeklo. Ponedeljen smo se zbrali na skupnem zajtrku rezervarje napolnili z bencinom in se odpravili proti svojim domovom.

Tokratno srečanje so zmogla vsa vozila le eden je za kratek čas pristal na prikolici Janko je pred Šibenikom izgubil del auspuha. Ko smo se vračali smo ga poiskali.

Lepo prijateljsko druženje bo ostalo v trajnem spominu. Prevoženih skoraj 400 km v eno smer je kar zahtevna naloga. Vozniki in motorji so dokazali da še vedno zmorejo več.

Galerija slik
« prva  « nazaj  23 24 25 [26] 27  naprej »  zadnja »

» Iz galerije


Rojstni dan Jože Gorjak

» Statistika

Obiskovalcev: 334208