DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  1 2 3 [4] 5 6 7   naprej »  zadnja »
Natisni

Izlet v park vojaške zgodovine, Pivka (sobota, 20.10.2018)

Izlet v park vojaške zgodovine, Pivka (sobota, 20.10.2018)Naše popotovanje se je pričelo na društvu ob 6.40. Ko smo bili vsi zbrani smo se vkrcali na avtobus in se popeljali proti Pivki. Med potjo smo imeli en postanek. Na avtobusu je bilo zelo prijetno. Skozi megleno jutro smo se pripeljali do sončne Pivke in se ob burji razgledali po starih vojašnicah, katere so slično preuredili v muzej vojaške zgodovine. Imeli smo dobro malico in se nato podali na ogled. Ob vstopu nas je lepo pozdravila vodička Ana. Našo ekipo Puchovcev je tako popeljala skozi zgodovino vojske, vozil in rekvizitov, preko zgodb pa zajela celotno podobo JNA in TO. Ob pogledu na puške, tanke in slike je marsikdo obujal spomine iz svojega služenja vojaškega roka. Navdušeni smo bili nad zbirko letal, tankov in drugih vozil. V smiselno postavljeni zbirki smo si zlahka predstavljali potek zgodovine in pomembnost posameznih rekvizitov. Po ogledu smo se z avtobusom odpeljali v smeri Slovenskih Konic, saj je bila naša naslednja postojanka Žička Kartuzija. V objemu barvitega jesenskega gozda smo si ogledali Žičko Kartuzijo. Vodička nas je popeljala skozi zgodovino in zgodbo kraja ter same Kartuzije. Okusili smo tudi moč utekočinjenih zelišč (domači likerji). Po ogledu pa smo zavili še na pozno kosili v bližnjo gostilno Pri Inotu. Z dobro postrežbo in okusno hrano smo bili zelo zadovoljni. Pesem nas je kar nekajkrat združila in nam privabila nasmeh na usta. V mraku smo se nato podali nazaj proti Ljutomeru. V sprednjem delu avtobusa so otroci prekipevali od energije in veselja, v zadnjem delu avtobusa pa je bilo moč občutiti borbo v kartah. Napeto je bilo do konca, a zmagovalec je bil Franc Makoter.

Izlet je bil fantastičen, saj nas je spremljalo lepo vreme, narava je v jesenskih barvah prečudovita in če vse to doživiš še s pravimi prijatelji...neprecenljivo. Zahvala gre vsem pridnim gospodinjam, ki so spekle ogromno peciva, pa vsem ostalim, ki so sodelovali pri organizaciji in realizaciji izleta. Za to leto smo zaključili z večjimi srečanji. Za leto 2019 pa že kujemo načrte za nove izlete...
Natisni

CELODNEVNI IZLET Z AVTOBUSOM

 CELODNEVNI IZLET Z AVTOBUSOM
Natisni

Zaključna vožnja JJ PUCH in srečanje Prleki - Prekmurci

 Zaključna vožnja JJ PUCH in srečanje Prleki - Prekmurci
Natisni

21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša

21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša v sklopu prireditve „štafeta" iz Pirana v Goričko v mednarodnem letu kulturne dediščine.

V soboto, 07.07.2018 je društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine že 16. zaporedoma organiziralo srečanje v spomina na prvega predsednika društva dr. Ludvika Bratuša. V okviru zveze SVS je sočasno potekala „štafeta" iz Pirana v Goričko. Na lepo sončno jutro so se starodobniki začeli zbirati na Ljutomerskem hipodromu. Po zajtrku so si udeleženci ogledali konjeniški muzej, nato pa so se kmalu po 10 uri odpeljali proti Svetemu Tomažu. 80 udeležencev iz 7 društev (iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške) je s svojimi jeklenimi konjički ponovno privabila začudene poglede in nasmejane obraze. Pri Svetem Tomažu je bila Sveta maša v spomin na dr. Ludvika Bratuša. Župan občine Sv. Tomaž, Mirko Cvetko in župnik Tomislav Roškarič, sta med mašo na kratko povzela zgodovino kraja in predstavila cerkev, katero vsako leto z našim srečanjem obišče večje število novih obiskovalcev. Po Sveti maši je sledila pogostitev v občinskem kulturnem domu, za katero so poskrbeli, kot vsako leto g. Albin Bratuša z družino in občina Sv. Tomaž. Ob dobri družbi, glasbi, jedači in pijači se je ura še kako hitro obrnila. Ponovno so Puchovci postavili kolono vozil in se popeljali do Simonič Stanka, na ogled domače zbirke, kjer so nas prijetno presenetili z zanimivo zbirko. Ogled so popestrili z igrami in se nato odpeljali do Logarovcev, kjer so se v turistični kmetiji Kolar dodobra najedli in razdelili priznanja in pokale za udeležbo. V neposredni bližnji so si ogledali še umetnostne izdelke g. Roberta Juraka in bili nad našim umetnik popolnoma navdušeni.

Tako so v sklopu prireditev Evropskega leta kulturne dediščine izpeljali pomembno srečanje, se s tem poklonili prvemu predsedniku društva in velikemu Prleku, hkrati pa ponesli ime Johann Janez Puch in poslanstvo (ohranjanje tehnične kulture in dediščine) naprej.

Galerija slik

Natisni

Vabilo na 21. Puchovo srečanje in 16. memorialno srečanje Dr. Ludvika Bratuša

 21. Puchovo srečanje
« prva  « nazaj  1 2 3 [4] 5 6 7   naprej »  zadnja »

» Iz galerije


Ludvik Knez

» Statistika

Obiskovalcev: 292654