DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8 9   naprej »  zadnja »
Natisni

21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša

21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša21. Puchovo srečanje in 16. memorial dr. Ludvika Bratuša v sklopu prireditve „štafeta" iz Pirana v Goričko v mednarodnem letu kulturne dediščine.

V soboto, 07.07.2018 je društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine že 16. zaporedoma organiziralo srečanje v spomina na prvega predsednika društva dr. Ludvika Bratuša. V okviru zveze SVS je sočasno potekala „štafeta" iz Pirana v Goričko. Na lepo sončno jutro so se starodobniki začeli zbirati na Ljutomerskem hipodromu. Po zajtrku so si udeleženci ogledali konjeniški muzej, nato pa so se kmalu po 10 uri odpeljali proti Svetemu Tomažu. 80 udeležencev iz 7 društev (iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške) je s svojimi jeklenimi konjički ponovno privabila začudene poglede in nasmejane obraze. Pri Svetem Tomažu je bila Sveta maša v spomin na dr. Ludvika Bratuša. Župan občine Sv. Tomaž, Mirko Cvetko in župnik Tomislav Roškarič, sta med mašo na kratko povzela zgodovino kraja in predstavila cerkev, katero vsako leto z našim srečanjem obišče večje število novih obiskovalcev. Po Sveti maši je sledila pogostitev v občinskem kulturnem domu, za katero so poskrbeli, kot vsako leto g. Albin Bratuša z družino in občina Sv. Tomaž. Ob dobri družbi, glasbi, jedači in pijači se je ura še kako hitro obrnila. Ponovno so Puchovci postavili kolono vozil in se popeljali do Simonič Stanka, na ogled domače zbirke, kjer so nas prijetno presenetili z zanimivo zbirko. Ogled so popestrili z igrami in se nato odpeljali do Logarovcev, kjer so se v turistični kmetiji Kolar dodobra najedli in razdelili priznanja in pokale za udeležbo. V neposredni bližnji so si ogledali še umetnostne izdelke g. Roberta Juraka in bili nad našim umetnik popolnoma navdušeni.

Tako so v sklopu prireditev Evropskega leta kulturne dediščine izpeljali pomembno srečanje, se s tem poklonili prvemu predsedniku društva in velikemu Prleku, hkrati pa ponesli ime Johann Janez Puch in poslanstvo (ohranjanje tehnične kulture in dediščine) naprej.

Galerija slik

Natisni

Vabilo na 21. Puchovo srečanje in 16. memorialno srečanje Dr. Ludvika Bratuša

 21. Puchovo srečanje
Natisni

MEDNARODNA REVIJA PREDVOJNIH VOZIL KAMNIK

MEDNARODNA REVIJA PREDVOJNIH VOZIL KAMNIKVsako leto društvo starodobnih vozil Kamnik organizira mednarodno revijo predvojnih vozil. In iz Prlekije vsako leto povabijo nekaj predstavnikov. V soboto 19.05.2018 smo se ljubitelji starih vozil začeli zbirati v čudovitem EcoResortu blizu Kamnika. Predvojna vozila so bila zloščena in pripravljena za razstavo. Organizatorji so tudi to leto iz celotne Slovenije povabili edinstvene primerke predvojnih vozil, ki so po zelenici EcoResorta ustvarile nepozabno zgodbo. Udeleženci mednarodne revije smo si tako v soboto pod okriljem organizatorja ogledali Škofjeloški grad in Loški muzej. V starem avtobusu iz leta 1970 smo se na udobnih sedežih popeljali proti sončni Škofji Loki, med tem ko so se za nami nad EcoResortom že začeli zbirati temni oblaki. S seboj smo imeli muziko, tako da so za dobro vzdušje skrbeli člani Kunštnih Prlekov. Po ogledu gradu smo se z avtobusom popeljali nazaj na naše zbirno mesto, kjer pa je na žalost že deževalo. Ob 17h je bila modna revija povabljenih in nato pogostitev s podelitvijo priznan. V objemu dobre družbe in fenomenalnega ambienta se je večerno druženje zavleklo v noč.

V nedeljo smo se po zajtrku vsi povabljeni odpeljali s starimi vozili do Arburetuma Volčji potok, kjer smo vozila postavili na ogled širši množici. Udeleženci smo bili v starih opravah, avtomobili zloščeni in obiskovalci Arbretuma niso verjeli svojim očem. Bili smo prava atrakcija, zgodba ki se odvija enkrat na leto, k sreči to leto v dobrem vremenu. Popoldan so po kosilu spet pripravili modno revijo in vsako leto je več udeležencev, ki so usklajeni z vozili. Člani društva Johann Janez Puch in Kunštni Prleki smo se imeli odlično. Spoznali smo nov košček naše Slovenije in se spet družili z našimi prijatelji.

Organizatorju izrekamo vse pohvale v upanju, da se v naslednjem letu spet vidimo.

Rotar Polona

Galerija slik

Natisni

Vabilo na 4. mednarodno srečanje motorjev z bočno prikolico

 4. mednarodno srečanje motorjev z bočno prikolico
Natisni

Blagoslov voznikov in vozil na Jeruzalemu ter otvoritvena vožnja društva Johann Janez Puch

Blagoslov voznikov in vozil na Jeruzalemu ter otvoritvena vožnja društva Johann Janez PuchNa društvu Johann Janez Puch je zjutraj ob 8.00 zadišalo po kavi. Pripravili smo zajtrk in pričakali člane in prijatelje, da smo se zbrali in se podali na pot do Jeruzalema, kjer vsako leto na ta praznični dan priredimo blagoslov vozil in voznikov ter nadaljujemo z otvoritveno vožnjo. Sveta maša na Jeruzalemu se je pričela ob 10.00. Na parkirišču je bilo skupno 58 vozil in 89 voznikov in sovoznikov. Po sveti maši smo ob zvokih poskočne glasbe obujali spomine na pretekla leta. Sonce je končno posijalo izza oblakov in čas je že bil, da smo pot nadaljevali proti kraju Bolehnečici, kjer smo si ogledali muzej društva Oldtimer Stara Gora. Ogledali smo si njihovo zbirko in bili presenečeni kakšen zaklad se nahaja v naši bližini. Gre za muzej visoke kvalitete. Zanimivost in številčnost eksponatov, predvsem pa smiselna ureditev muzeja nas je navdušila. Sorodnemu društvu tako izrekamo vse pohvale. Nato smo se odpravili v Gostišče pri Maji v Svetem Juriju ob Ščavnici. Kolona vozil se je lepo počasi vila proti zaključku in štorklje so nas preletavale skoraj celo pot. Prireditev se je končala s kosilom pozno popoldan. Po kar nekaj letih nam je bilo vreme končno spet naklonjeno. Udeležba je bila zato fantastična. Zahvala vsem, ki ste sodelovali in prispevali k uspešni prireditvi.
« prva  « nazaj  3 4 5 [6] 7 8 9   naprej »  zadnja »

» Iz galerije


Potopis iz Bosne in Črne Gore

» Statistika

Obiskovalcev: 334208