DomovVizitkaDodaj med priljubljene
S puchom po Prlekiji


S Puchom po Prlekiji
V več kot 20 letih delovanja Društva »Johann – Janez Puch« je društvo pri svojih članih evidentiralo preko 300 starodobnih vozil, od tega se jih samo na območju območju LAS Prlekija nahaja blizu 250 eksponatov.
V okviru projekta Muzeji premične tehnične dediščine Prlekije, ki je sofinanciran iz naslova LEADER, je društvo identificiralo 15 večjih zasebnih zbirk starodobnikov s preko 140 eksponati. Z željo, da bi bila ta bogata tehnična dediščina dostopna tudi širši javnosti, je v projektu nastala turistična tematska pot »S Puchom po Prlekiji«, ob kateri je v mrežo povezanih vseh 15 zasebnih zbirk. Nastale so tri krožne poti po območju LAS Prlekija, ki smo jih poimenovali »Pot konjskih moči, Jeruzalemska pot in Slatinska pot«. Vse tri poti so povezane s Puchovo domačijo v Juršincih in razglednim stolpom na Gomili, ki je posvečen velikemu izumitelju.

Poti vodijo mimo ljubiteljev starodobnikov s področja Prlekije, ki so pripravljeni obiskovalcem pokazati svoje zasebne zbirke. Nekateri bodo obiskovalke in obiskovalce s svojimi starodobniki celo zapeljali po lepi prleški pokrajini.
Ob poteh smo vključili tudi druge muzeje, ki pričajo o bogati kulturni dediščini območja, ter turistične informacijske točke, na katerih lahko obiskovalci dobijo dodatne informacije o turistični in drugi ponudbi območja LAS Prlekija.

Muzeji Puch SL
Muzeji Puch EN
Muzeji Puch DE


» Iz galerije


Oktobrska nedelja s Puhovci

» Statistika

Obiskovalcev: 383305