OTVORITVENA VOŽNJA IN BLAGOSLOV VOZIL TER VOZNIKOV NA JERUZALEMU 27.04.2024

OTVORITVENA VOŽNJA IN BLAGOSLOV VOZIL TER VOZNIKOV NA JERUZALEMU 27.04.2024

Praznično sobota, 27. aprila se je Ljutomer prebujal v sončno, a vetrovno jutro in člani društva Johann Janez Puch smo se z nasmehom na obrazih začeli zbirati pred društvenimi prostori. Blagoslov voznikov in vozil ter otvoritvena vožnja 2024 se je začela kmalu po deveti uri. Ponovno smo si segli v roke in se ob zvoku Puchove ure, natanko ob deseti uri, odpeljali proti Jeruzalemu.

Na parkirišču pred cerkvijo na Jeruzalemu, so se nam pridružili še nekateri naši člani, člani društva Središče ob Dravi ter nekateri drugi udeleženci. Članov društva JJP na je bilo 71, preostalih pa 45. Ob enajsti uri je bila sveta maša v spomin na preminule člane društva JJP, katero je vodil župnik Andrej. Letos je imel v gosteh tudi temnopoltega župnika Luisa iz Nigerije, ki nas je presenetil z odličnim znanjem slovenskega jezika. Po maši je bil na parkirišču blagoslov voznikov in vozil.

Po opravljenem bogoslužju se je kolona vozil popeljala po prleških gričih proti Veržeju, kjer smo si ogledali rokodelski center domače in umetnostne obrti (DUO center Veržej). Prijazna ga. Urša nas je popeljala čez prostore in nam predstavila obdelovanje gline oz. lončarstvo.

Nato smo se Puchovci, že kar malo lačni, odpeljali v Logarovce do turistične kmetije Kolar Darinke, kjer so nas lepo sprejeli. Domač ambient, odlična postrežba in okusna hrana. Prijetna družba, zvok harmonike in iskreni pogovori med prijatelji, ki že vrsto let organiziramo in se družimo na  tradicionalnih Puchovih prireditvah je bil znak, da bo leto 2024 ponovno veselo in uspešno za  nas veseljake Puchovce.

Prispevek spletnega portala Prlekija.net: (klikni na spodnjo povezavo)

https://www.prlekija-on.net/lokalno/35389/clani-drustva-johann-janez-puch-iz-ljutomera-so-opravili-prvo-voznjo-in-blagoslov.html