zaključna vožnja 2023

zaključna vožnja 2023

Pisal se je dan 28.10.2023, ko so ponovno zabrneli naši starodobniki. Bil je dan, ko je naš klub organiziral zaključno vožnjo.

Zbrali smo se pred klubskimi prostori v Ljutomeru. Udeležilo se nas je nekje 50 članov. Za lažjo pot, smo srknili kavico, aperitiv in odlične prigrizke. Po nagovoru predsednika, smo krenili na pot ob 10 uri. Pot nas je peljala skozi Razkrižje proti Lendavi. Tam smo se ustavili na hribu ob razglednem stolpu Vinarium. Kljub slabšemu vremenu, so si udeleženci lahko ogledali pokrajino iz vrha stolpa, drugi pa posedali ob bližnjih kioskih. Seveda je bil odprt tudi domači šank.

Pot smo nadaljevali v smeri Turnišča in naprej v Renkovce v Lušt-no domačijo. Tam smo si ogledali prodajalno, okusili različne sorte paradižnika, kaj popili, se pogovorili, ter nazadnje tudi kupili »paradajz«.

Ker pa so želodci, že postajali prazni, nas je pot peljala v grad Beltince. V restavraciji »v Grajskem stolpu« smo imeli kosilo. Bilo je odlično, za poslastico seveda ni manjkala prekmurska gibanica.

Po prijetnem druženju, pa je napočil čas, ko smo svoje konjičke spet peljali vsak v svoj dom.